Vill du få en inblick i framtiden? Träffa en av Sveriges deltagare i Konferensen om Europas framtid och ordföranden i riksdagens EU-nämnd

Tuesday 14 December 2021 13:00 14:00
Online
20 Participants
Sweden

Vill du få en inblick i framtiden? Träffa en av Sveriges deltagare i Konferensen om Europas framtid och ordföranden i riksdagens EU-nämnd!

Hur ska morgondagens EU se ut? Konferensen om Europas framtid är den största rådfrågningen av medborgare som någonsin ägt rum och hittills har fler än 10.000 medborgare bidragit med sina förslag. Under de senaste månaderna har också 800 slumpmässigt utvalda medborgare, varav 24 från Sverige, deltagit i fyra europeiska medborgarpaneler. Syftet med deras arbete är att ta fram rekommendationer för hur EU bör utvecklas inom olika ämnesområden.   

Thilde Karlsson är en av svenskarna i medborgarpanelen som ska lägga fram rekommendationer om klimat, miljö och hälsa. Hon är också en av tjugo deltagare som valts ut att delta vid plenarförsamlingarna och presentera resultatet av panelens arbete.  

Välkommen till ett samtal med Thilde som kommer att berätta om sina erfarenheter inifrån konferensen hjärta. Medverkar på mötet gör också ordföranden i riksdagen EU-nämnd Pyry Niemi som kommer att berätta hur riksdagen arbetar med Konferensen om EU:s framtid. 

Anmäl dig här på eventsidan för att delta. Samtalet hålls på Zoom och en möteslänk skickas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen den 14 december. 

Bakgrund: De Europeiska medborgarpanelerna spelar en viktig roll i Konferensen om Europas framtid då de diskuterar idéer från evenemang som arrangerats över hela EU och förslag som skickats in via konferensens digitala plattform. Diskussionerna ska resultera i rekommendationer som kommer att diskuteras vidare vid plenarförsamlingarna där medlemsländernas representanter medverkar.  

Medverkande

Card image description

Thilde Karlsson

Deltar i medborgarpanelen om klimat, miljö och hälsa.

Card image description

Pyry Niemi

Riksdagsledamot (S) och ordförande i EU-nämnden.